Probleme siruri de caractere C++

Mai jos puteti gasi probleme ce se intalenesc adesea la clasa sau la exemenul de bacalaureat.

Palindrom
Frecventa unui caracter intr-un text
Verificare daca doua cuvinte sunt anagrame
Cuvantul cel mai lung
Numarul de vocale dintr-un sir
Numarul de aparitii a unui cuvant intr-un text
Conversia unui sir intr-un sir cu litere mici
Inlocuirea unui cuvant dintr-un text cu un cuvant dat

Spor la lucru! Daca aveti intrebari nu ezitati sa le lasati in comentarii, va vom raspunde cat de repede putem 🙂

7 Replies to “Probleme siruri de caractere C++”

  1. Am o problema, nu imi amintesc exact enuntul dar pot da un exemplu. Se da un sir de caractere de genul “aabcaabcaabcaabc” și se va afisa “aabc” adica cel mai mic subsir care se repetă ca să zic așa,mă puteți ajuta cu o idee?

    Reply

    1. Salut. Stai putin sa inteleg exact enuntul. In sirul tau mare, o sa ai doar un subsir care se repeta, sau sirul mai contine si alte lucruri? De exemplu sirul o sa fie : “subsirsubsirsubsir” sau “subsircevasubsir”?

      Reply

  2. Am o problema :sa se afișeze cuvintele dintr-o propoziție care au 3 caractere stiu ca e ceva cu strtok dar nu stiu exact cum sa scriu

    Reply

  3. Se poate folosi “break” la bac ?

    Reply

  4. Nu puteti face un program care sa elimine toate vocalele dintr-un text (sa aiba mai multe cuvinte) ?
    Sau macar sa imi explicati cum se face. Am impartit textul in cuvinte dar de aici m-am blocat. Am incercat sa fac ce pentru un singur cuvant dar nu merge

    Reply

  5. Buna,am intalnit recent o problema la siruri de caractere care suna cam asa : se dau doua siruri de caractere de lungime egala,al doilea fiind format doar din cifre . Sa se construiasca un al treilea sir prin repetarea pe rand a fiecarui caracter din primul sir de un numar de ori egal cu cifra corespunzatoare din al doilea sir.
    Exemplu: se citesc “abc” si “243” si se afiseaza “aabbbbccc”. Am cateva idei, dar nu am reusit sa scriu pana acum un cod corect. Ma puteti ajuta va rog?

    Reply

  6. Buna am intalnit o mare problema si la propriu si la figurat))))
    Se consideră două tablouri unidimensionale A și B cu elemente numere naturale din intervalul [1,10000]. Spunem că tabloul A se poate reduce la tabloul B dacă există o împărțire a tabloului A în secvențe disjuncte de elemente aflate pe poziţii consecutive în tabloul A astfel încât prin înlocuirea secvențelor cu suma elementelor din secvență să se obţină, în ordine, elementele tabloului B.
    m-ati putea ajuta,va rog?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *