Cum sa-ti instalezi CodeBlocks acasa

In acest articol puteti afla cum va puteti instala programul CodeBlocks acasa (sper ca apreciati jocul de culori pe care l-am facut in poza articolului 🙂 ) Codeblocks este un program gratis, open-source, in care puteti coda in limbajul C++. CodeBlocks este programul recomandat de Ministerul Educatiei pentru a fi folosit la clasa la orele de informatica.

1.Accesati www.codeblocks.org si apasati pe sectiunea “Downloads”

download_codeblocks

2.Apasati pe linkul “Download the binary release”, exemplificat in imaginea de mai jos:

3.Trebuie downloadata versiunea de CodeBlocks ce vine la pachet cu MinGW (puteti vedea mai jos versiunea respectiva) si pentru a downloada apasati pe unul din cele 2 linkuri de download din dreapta (recomandam linkul de la sourceforge). De ce versiunea cu MinGW? Fiindca cu ajutorul MinGW putem compila fiserele pe care le scriem in C++.

4.Dupa ce am dat click pe link ar trebui sa se downloadeze un fisier .exe care reprezinta fisierul de instalare a programului CodeBlocks.

5.Deschidem fisierul si urmam pasii din instalare si ne asiguram ca instalam tot pachetul de pe care programul ni-l ofera, pastram toate casutele bifate ca in poza de mai jos, selectam locul unde vrem sa instalam si apasam “Install”:

6. Apasam finish si gata 🙂 Avem CodeBlocks instalat pe calculatorul nostru.

Sper ca v-a fost de folos acest tutorial. Pentru a vedea cum puteti configura un proiect in CodeBlocks puteti intra pe articolul de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *