Cea mai mare cifra a unui numar C++

Enunt: Se citeste de la tastatura un numar n, determinati si afisati cifra cea mai mare a acestuia.
Codul de mai jos parcurge toate cifrele lui n si foloseste o variabila maxi pentru a determina cifra cea mai mare din numar pe care in final o afiseaza.

Exemplu:
cea mai mare cifra a unui numar C++
Video YouTube:

Spor la lucru! Daca aveti intrebari nu ezitati sa le lasati in comentarii, va vom raspunde cat de repede putem 🙂

9 Replies to “Cea mai mare cifra a unui numar C++”

  1. Ce face n%10 aici?

    Reply

    1. Operatia n % 10 are ca rezultat ultima cifra a lui n.

      Reply

  2. Salut! Am o intrebare…
    Daca am de introdus mai multe numere de odată, cum pot sa fac ca să îmi apară numărul format din cifrele cele mai mari ale numerelor introduse? Am încercat diferite metode, dar nu reușesc… Multumesc!

    Reply

    1. Salut. Pentru asta ai putea sa folosesti un vector de frecventa a cifrelor. Retii cu ajutorul acestui vector, toate cifrele care apar in numerele introduse. Dupa, poti sa parcurgi vectorul de frecventa, sa iei cele mai mari cifre, cele mai mici, orice vrei sa faci cu ele. Pentru completarea vectorului ai putea sa folosesti ceva asemanator cu: while (f << a) { while ( a > 0){ frecv[a % 10]++; a = a / 10;} } — cat timp citesti numere, iei fiecare cifra a acestuia si updatezi vectorul frecventa.

      Reply

  3. salut,cum fac sa afisez cea mai mare cifra impara din acel numar?

    Reply

    1. Salut. Pentru a calcula cea mai mare cifra impara, mai trebuie pusa o conditie atunci cand facem maximul. Trebuie sa verificam daca n % 2 == 1. Astfel if (n % 10 > maxi) devine if (n % 10 > maxi && n % 2 == 1). De asemenea maximul nu mai poate fi initializat cu prima cifra (pentru ca aceasta poate fi para). Putem sa il initializam cu 0 in schimb (stim ca 0 e mai mic decat orice cifra impara). Spor la lucru.

      Reply

  4. De ce nu mai sunt acolade la if ?

    Reply

    1. Functioneaza si fara acolade. Dar daca sunt mai multe if-uri (aka. nested if) sau cum mai sunt for-urile (nested for) este obligatoriu sa pui acolade.

      Reply

  5. Multumesc pentru cod si mai ales pentru videotutorial, foarte util pentru incepatori ! Bine facut totul si succces, felicitari pentru site !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *